Poliranje farova

Autocentar Trnjanska u sklopu autopraonice pruža i uslugu poliranja farova.

Obavezna najava na broj telefona 01/4852-571

Mutni farovi prije poliranja

Kada se odlučiti na poliranje farova?

Ukoliko imate problema sa mutnim farovima, tj. sa prednjim svjetilma koja više nisu prozirna već pomalo žučkasta i u znatnoj mjeri smanjuju prodiranje svjetlosti kroz njih. Taj problem prati samo “novije” automobile kod kojih su “stakla” na farovima napravljena od plastike, umjesto od pravog stakla kao što se to nekad radilo. Mutne farove lako uočavaju i zaposlenici stanice za tehnički pregled te takve automobile označuju kao neispravne.

 

Kupnja novog fara, umjesto poliranja?

Kupnjom novih prednjih svjetala, tj. farova problem ste riješili ali po vrlo skupoj cijeni čak i ako uzimate jeftinije zamjenske dijelove.

Primjer cijena novih farova – uz napomeni da su to zamjenski dijelovi, a ne originalni:

VW Golf V – 1300 kn

Renault Clio III – 870 kn

Fiat Grande Punto – 1060 kn

BMW 3 E90 – 1020 kn

Škoda Octavia – 1200 kn

Kupnja novog zamjenskog fara nije dobra opcija, jer većina zamjenskih farova pate od kondenzacije vlage unutar fara zbog lošeg brtvljnja.

Poliranje farova?

Ovo je definitivno najbolja odluka, jer ne samo da ćete zadržati svoj orginalni far koji će izgledati kao nov, već ćete uštediti i par tisuća kuna. Proces ne traje dugo te nije potrebno skidati dijelove karoserije.

Kako se poliraju farovi?

Postupakom poliranja se prvo uklanjaju veća oštećenja na staklu sa vodobrusnim papirom. Ovisno o oksidaciji i stupnju oštećenja kreće s grubljim vodobrusnim papirima kao što je 800, a završava se s vrlo finim vodobrusnim papirom gradacije 3000. Bitno je napomenuti da se prilikom korištenja vodobrusnog papira ne smije dopustiti rad na “suho”, već uvijek podloga mora biti vlažna.

Nakon tretmana površine stakla s vodobrusnim papirom, ona mora biti ravna i bez vidljivih oštećenja da bi se sve prirpemilo za finalni proces poliranje farova. Poliranje se vrši pastama (Sonax, Meguiars…) koje su baš namjenjene za plastiku i sva poliranja se obavljaju strojno kako bi se svaki dio fara jednoliko ispolirao. Za daljnju zaštitu od atmosferskih utjecaja farovi se zaštićuju voskom.

 

Mercedes polirani farovi

 

AKCIJA – Dajmo im da vide!

Brušenje i strojno poliranje farova

 Obavezna najava na broj telefona 01/4852-571

 Uspijeh garantiramo!

Autocentar Trnjanska

Cerno 1 d.o.o.

Trnjanska cesta 90, Trnje
Zagreb

tel. 01/4852-571
fax. 01/4852-572

Radno vrijeme:

Autopraonica:

pon-pet: 07 – 16 sati

Subota: 08 – 14 sati

Nedjelja: 08-14 sati